Schimmels en zwammen

Wat zijn schimmels of zwammen?

Schimmels of zwammen zijn zeer kleine organismen die nauw verwant zijn aan paddenstoelen. U vindt ze in allerlei kleuren en vormen. Ze planten zich voort via sporen die door de wind worden verspreid. Ze hebben vocht nodig om te overleven. Daarom vindt u ze vaak in vochtige ruimtes terug.

Hoe kan u zelf schimmels vermijden?

Vocht is één van de belangrijkste factoren waardoor schimmels ontstaan. Beperk dus steeds de vochtigheid van uw ruimtes tot een minimum door:

  • Beperkte luchtvochtigheid te voorzien.
  • Bouwtechnische problemen op te lossen.
  • Regelmatig de ruimte te ventileren en verluchten.
  • Kamertemperatuur boven de 15° te houden.

Zorg er ook voor dat u geen GFT-afval of etensresten in de ruimte laat rondslingeren. Zo creëert u namelijk een voedingsbodem voor schimmels.

Wat te doen als u last heeft van schimmels?

Heeft u te maken met ongedierte of andere vuiligheden? Wilt u er zich van verzekeren dat alles terug echt hygiënisch is? Praat dan zeker eens met de experten van ontsmettingsbedrijf Limas Hygienics

Hebt u last van schimmels en zwammen in uw badkamer, magazijn, kelder of andere ruimtes in uw huis of bedrijf?

Dan kan u terecht bij onze experts van Limas Hygienics. Onze experts gebruiken hun kennis en ervaring om uw kamers op een deskundige manier schimmel- en zwamvrij te maken, maar ondernemen ook de nodige stappen om het terugkeren van schimmels en zwammen tegen te gaan.

TOP