Motten bestrijden


Motten bestrijden

 

Sommige soorten motten zijn in staat om veel lelijke schade aan te brengen aan tapijten, kleren en een reeks andere materialen in het huis of kantoor. Binnenshuis kom je meestal motten tegen die zich voeden met stoffen en bewaarde voedingsmiddelen. Alhoewel ze meestal meer aangetrokken lijken te worden door wollen kleding, kunnen ze ook schade aanbrengen aan een reeks andere materialen zoals haar, zijde, veren en vachten. Deze wezens vermijden licht en vind je meestal terug in donkere plekken zoals kasten, zolders en kelders. Het is van belang onmiddellijk in actie te komen om motten te bestrijden van zodra je een plaag opmerkt.

Aangebrachte schade

De meeste soorten motten zijn een storend ongedierte, ook al zijn er sommige soorten die ongevaarlijk zijn of zelfs nuttig voor hun zijde of voedingswaarde. Thuis en op werkplekken moeten we motten bestrijden omdat ze schade aanbrengen an stoffen en andere materialen die gemaakt zijn van natuurlijke vezels zoals zijde en wol. Sommige soorten kunnen ook voedingsmiddelen aantasten.

Tekenen van een plaag

Motten komen meestal gebouwen binnen door open ramen of deuren of doordat ze onbewust worden binnengebracht door aangetaste etenswaren, planten of stoffen. Het eerste teken van een plaag is het zien van volwassen motten die in de kamer vliegen of op oppervlakken rusten. Cocons, webben en uitwerpselen kunnen je ook attent maken op hun aanwezigheid. Ook merk je misschien insectenpoppen op in de hoeken van lades, kasten of muren.

Preventie

Om effectief motten te bestrijden moet je leren hoe je een plaag kunt voorkomen. De truc is om hun toegang te minimaliseren. Inspecteer alle etenswaren vooraleer je ze in je huis binnenbrengt. Je ramen en deuren moeten voorzien zijn van vliegengazen in goede staat. Het spaarzaam gebruik van licht buitenshuis kan ook helpen bij het voorkomen van motten. ’s Nachts zijn lichten echte motmagneten.

Professionele oplossingen om motten te bestrijden

Onze experten bij Limas Hygienics helpen je motten te bestrijden met oplossingen op maat. Onze dienst start met een grondige inspectie om de motten te identificeren. Dan geven we je aanbevelingen over de beste methode om motten te bestrijden en implementeren we gerichte behandelingen om je te verlossen van je mottenplaag. Daarnaast geven we je ook advies om motten te voorkomen. Als je enige tekenen van een plaag opmerkt, bel ons op +32 (0) 3298 01 01 dan vandaag nog om een afspraak te maken met ons team om van je mattenprobleem af te raken.

Hygiene oplossingen

GRATIS OFFERTE

Nood aan een professionele partner voor uw hygiënisch probleem? Vraag hier uw gratis en vrijblijvende offerte aan!

Naam:
Telefoon:
Gemeente:

ONS EIGEN LABO

Limas Hygienics beschikt over haar eigen labo waar continue onderzoek gedaan wordt naar evolutie op vlak van ongedierte en toegepaste producten.

MEER INFO

Bewezen Referenties

"De mensen van Limas Hygienics kennen echt hun vak. Ons mierenprobleem is eindelijk volledig opgelost!"

- Fernand van Meerbeeck -

"Het is een opluchting dat ik me geen zorgen meer moet maken over de hygiëne in mijn zaak."

- Cindy De Proost -

"Niet alleen ben ik verlost van mijn ongedierteprobleem, ik heb ook tips gekregen om dit zo te houden."

- Mark De Bie -


 

Waarom kiezen voor Limas Hygienics?

24 op 7 bereikbaar
Expertise en gespecialiseerd
Discreet
Gratis inspectie
Online monitoring
Garantie en kwaliteit