Motmuggen bestrijden


Motmuggen bestrijden

 

Motmuggen zijn kleine vliegjes die gekenmerkt worden door hun harige en grote ovalen vleugels alsook door hun prominente voelsprieten. Wanner ze geplet worden laten ze poederachtige vlekken na. Deze vliegjes zijn ook gekend als rioolvliegjes, filtervliegjes, motvliegjes of gootsteenvliegjes. Alhoewel ze soms nuttig kunnen zijn bij het doorprikken van dik slijm en ophopingen in de riool, moet je motmuggen toch bestrijden omdat ze voor overlast kunnen zorgen als hun populatie toeneemt.

Waar kan je ze vinden?

Deze vliegjes voeden zich met organisch materiaal en rioolwater. Je vindt ze meestal in de keuken, keldermuren of badkamers. Motmuggen zijn ’s nachts actiever. Ze leggen hun eitjes overal rondom ontbinden organisch materiaal en in het bijzonder in de riool. In gunstige  omstandigheden kan een volledige generatie zich in een week voltrekken, al is het vaker in 2 à 3 weken.

Je zal hun larven niet opmerken omdat deze zich bevinden in de slijmerige laag van afvoergoten. Door hun snelle broedtijd is overlast van potmuggen veelvoorkomend.

Motmuggen bestrijden

Alhoewel ze leven en kweken in vervuild, ondiep water zijn motmuggen toch niet gekend als ziekteverspreiders. Ook bijten ze niet. Ze helpen verstoppingen in rioolleidingen voorkomen door organisch materiaal af te breken. Toch is dit geen reden om motmuggen niet te bestrijden.

Hoe een plaag voorkomen?

  • Reinig de verdachte leidingen met commerciële afvoerreinigers
  • Schrob de afvoergoten met een borstel met lang handvat
  • Giet geregeld heet water in de afvoer
  • Verwijder slijm
     

Om motmuggen te bestrijden zou je focus moeten liggen op het verwijderen van broedplaatsen.

Professionele oplossingen om motmuggen te bestrijden

Wanneer je te maken krijgt met een plaag van motmuggen heb je een professionele ongediertebestrijder nodig met de nodige ervaring en kennis om het probleem aan te pakken. Limas Hygienics biedt gepersonaliseerde oplossingen om motmuggen eens en voor altijd te verwijderen. De service begint met de inspectie van je eigendom om probleemgebieden te lokaliseren en de onderliggende oorzaak te identificeren. Dit wordt gevolgd door een bestrijdingsplan op maat. Onze experts geven je ook raad om toekomstige plagen van motmuggen te voorkomen. Contacteer ons vandaag voor meer details over het oplossen van uw motmug probleem.

Hygiene oplossingen

GRATIS OFFERTE

Nood aan een professionele partner voor uw hygiënisch probleem? Vraag hier uw gratis en vrijblijvende offerte aan!

Naam:
Telefoon:
Gemeente:

ONS EIGEN LABO

Limas Hygienics beschikt over haar eigen labo waar continue onderzoek gedaan wordt naar evolutie op vlak van ongedierte en toegepaste producten.

MEER INFO

Bewezen Referenties

"De mensen van Limas Hygienics kennen echt hun vak. Ons mierenprobleem is eindelijk volledig opgelost!"

- Fernand van Meerbeeck -

"Het is een opluchting dat ik me geen zorgen meer moet maken over de hygiëne in mijn zaak."

- Cindy De Proost -

"Niet alleen ben ik verlost van mijn ongedierteprobleem, ik heb ook tips gekregen om dit zo te houden."

- Mark De Bie -


 

Waarom kiezen voor Limas Hygienics?

24 op 7 bereikbaar
Expertise en gespecialiseerd
Discreet
Gratis inspectie
Online monitoring
Garantie en kwaliteit