Hoe zilvervisjes verdelgen?

Zilvervisjes hebben we vast allemaal al eens gezien. Misschien weet je niet juist wat het was, maar je kan ze vaak vinden in toiletten en badkamers. Het lijkt een beetje op een kleine oorworm zonder de enge knijper op de staart, meestal ook wel wat kleiner. Je kan ze vaak tegenkomen in een nieuwbouw of de voorgenoemde kamers omdat ze houden van donkere en wat vochtige omgevingen. Ze zijn zeker geen teken van slechte hygiene, deze kleine indringers voeden zich van huidschilfers (zelf hun eigen vervellingshuid kunnen ze maandenlang opsnoepen), en verschillende vergelijkbare soorten eten ook graag papier of zelfs de lijm in magazines en boeken.

Zilvervisjes verdelgen

Ze zijn erg moeilijk te bestrijden, deels doordat ze met weinig voedsel heel lang weten rond te komen maar ook doordat het een nocturne soort is. Overdag slapen ze dus je hebt ook minden kans om ze aan te treffen als je een regulier schema hebt. Daarbij komt ook nog dat ze razendsnel zijn en zich graag in kleine kieren en sleuven verstoppen. Op zichzelf zijn ze ongevaarlijk, maar een infestatie is natuurlijk nooit leuk, en voor je het weet zitten ze in heel je huis rond te glibberen.

Zilvervisjes bestrijden, hoe pak je het best aan?

  1. Kieren en sleuven afdekken en afsluiten, ze leven graag onder de kier van een plint of deur en leggen hier vaak ook eitjes die pas later uitkomen
  2. Geen magazines, boeken of kranten op de vloer laten liggen
  3. De temperatuur laag houden
  4. De luchtvochtigheid controleren door goed te ventileren of vochtvreters in te zetten
     

Heb je al een paar keer wat zilvervisjes mogen ontdekken en krijg je ze zelf niet weg schakel je best over naar enkele verdelgingsmiddelen, dit zijn voornamelijk vergiftigde lokazen. De zilvervisjes zullen zich dood-eten en dan in hun nest vergaan zonder geuroverlast, je kan deze middelen om zilvervisjes verdelgen kan je in de handel gewoon verkrijgen. Maar als je toch last blijft hebben kan je best de hulp van een ontsmettingsbedrijf inschakelen. Deze kennen het gedrag van de diertjes en weten waar ze zich graag nestelen.

Heb je vragen over hoe aan ongediertebestrijding te doen? Twijfel dan niet om contact te nemen met Limas Hygienics voor een vrijblijvende offerte of advies.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak