Enkele tekenen dat je met een wespennest zit

Sinds ze in onze kindertijd onze ijsjes belaagden weten we dat de wespen de ietwat arrogante en lastige neefjes van de bijen zijn. We hebben ze daarna waarschijnlijk nog vaak als ongenodigde gasten gehad op menige picnic of terrasje en hebben misschien zelfs al eens te maken gehad met het scherpe uiteinde van hun angel. Hun helder gele kleur staat bijna altijd garant voor een angstkreet en wat ongemakkelijk gezwaai met handen en armen, en dit zowel bij mannen als vrouwen.

De pret kan echter helemaal naar de vaantjes zijn als er een wespennest in buurt is en dan is wespen verdelgen aan de orde voor ze zich permanent gaan vestigen in een struik in de tuin, onder de grond of onder de nok van je dak. Wespen bestrijden doen we door hun nest te vinden, dit is meestal een grijze -ietwat papierachtige- bol van rond de 30 centimeter. Het kan groter of kleiner zijn afhankelijk van de duur dat het reeds bestaat en kan duizenden wespen bevatten.

Wespen verdelgen

Waar bouwen wespen graag hun nest?

  • in een spouwmuur: we kunnen hier vaak een hele tijd rustig kweken voor u iets merkt, en meestal merkt u het pas als u vaak en veel wespen in huis begint te hebben.
  • in de grond: vaak op de rand van een grasveld of onder de tegels van een terras. De uitvliegopening is vaak enkel een heel klein gaatje en dus moeilijk te bespeuren, vaak ontdek je het ook pas doordat er veel agressieve wespen te vinden zijn als jij of je kind er voorbij komt.
  • op hoogte: om veilig te zijn is het nest ook vaak in de hoogte te vinden, boven in een boom, in de nok van het dak of via een kleine opening vlak onder de pannen, dakbedekking of zelfs op zolder.
     

Wespennest
 

In ieder geval is wespen verdelgen van belang, in een spouwmuur of onder het dak kunnen ze door de hitte die ze genereren condens en bij gevolg ook schimmel doen ontstaan, daarbij knabbelen ze ook graag door hout of andere structuurmaterialen heen. Let op bij het zelf proberen verwijderen van een nest, ze kunnen en masse en erg agressief aanvallen. De hulp van een vakman is in dit geval zeker aan te raden.

Je wil niet in een ongezonde situatie leven, indien je hulp nodig hebt met ongediertebestrijding twijfel dan niet om contact te nemen via onderstaande formulier.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak