Vogelwering en vogelbestrijding: een pest of een zegen?

1.Voorkom een vogelinvasie en doe aan vogelbestrijding

Vogelwering: zijn duiven of vogelnesten een ware plaag in jouw natuurlijke omgeving? Opgepast: vogelnesten zijn een broeihaard van microben en ziektes. Daarnaast kunnen ze je ook financieel een stevige duit kosten. Probeer dus zeker aan vogelweringte doen en ze geen eten te geven. Op deze manier komen ze niet in grote groep op je dak zitten. Eens je begint met ze te voederen, is er geen einde meer in zicht. Alleen doeltreffende vogelbestrijdende maatregelen als deze kunnen je helpen

2. Ingenieuze manieren om aan vogelwering te doen

Als voorkomen geen zoden aan de dijk meer zet is het tijd om andere manieren te zoeken om aan vogelwering te doen. Een effectieve manier om duiven en andere vogelsoorten te weren, is door middel van een spandraad. Daar waar de vogels zitten worden paaltjes geplaatst.

Tussen deze paaltjes zit een strakgespannen draad die niet zichtbaar is. Dit is niet aangenaam voor de dieren en vaak een effectieve manier om aan vogelbestrijding te doen. Succes verzekerd! Weg zijn de vogels!

Vogelwering

3. Elektronische vogelwering

De vorige twee tips waren een aardige manier van vogelwering. Wil je toch nog een stukje verder gaan,is er zoiets als de elektronische vogelwering. Elektriciteit wordt op de spandraad gezet en als de duif deze draad aanraakt krijgt hij een schok. Uiteraard is de schok niet dodelijk, het zal het diertje hoogstens een beetje suf maken. Vogels zijn niet allemaal even slim. Dus na verschillende vogelbestrijdende trucs weet de duif dat dit geen aangename zitplek meer is. Einde van de vogeloverlast.

4. Duivenpinnen als vogelbestrijding

Duiven kunnen een fortuin kosten aan het poetsen en onderhouden van je omgeving. Een vaak gebruikt middel om aan vogelbestrijding te doen is door duivenpinnen te plaatsen. Dit bestaat uit een bepaalde stof waarbij roestvrijstalen pinnen verhinderen dat vogels er op komen te zitten. Dit type vogelwering is snel en goedkoop te installeren. Al deze tips zijn nodig wil je geen vogelziekten oplopen. Het is een algemeen feit dat duiven en andere vogels dragers en verspreiders zijn van vele onaangename ziektes. Hopelijk zijn deze tips efficiënt in uw strijd tegen vogeloverlast.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak