Brengt mijn huisdier ongedierte naar binnen?

Je trouwe viervoeten zal al wel eens een geschenkje voor je binnenbrengen, een vogel of een muis aan je deur of binnen vinden zal geen uitzondering zijn. Dit is echter niet het ongedierte waar je schrik voor moet hebben, deze beestjes zijn immers vaak dood of overleven niet lang genoeg om een probleem te vormen. Waar je echter wel voor moet uitkijken zijn de kleinere soorten van ongedierte die vaak meereizen in de vacht van je huisgenoten.

Vlooien bestrijden in huis

En dan hebben we het in het bijzonder over vlooien. Katten, honden en eventuele knaagdieren zoals konijnen of hamsters hebben vaak te maken met een vlooienplaag die zich snel kan uitbreiden naar de rest van het huis als je niet snel ingrijpt. De signalen zijn vrij eenvoudig te herkennen, veelvuldig krabben bij je huisdier is een goede indicatie dat er behoefte is aan ongediertebestrijding.

De beste remedie blijft voorkomen, op de markt zijn verschillende producten beschikbaar in de vorm van halsbanden,... die je vriend vrij van ongedierte houden. Maar enkele andere stappen die je kan nemen zijn even doeltreffend als eenvoudig:

  • was de spullen van je huisdier regelmatig op 60 graden of meer.
  • stofzuig regelmatig tapijten, gordijnen,...
  • vervang regelmatig ook de stofzak van je stofzuiger
  • gebruik een vlooienkam om de vacht van je huisdier vrij te houden van ongedierte
     

Vlooienplaag

Zit je toch met een vlooienplaag dan kan je best de hulp van een ontsmettingsbedrijf inroepen. Vlooien bestrijden is immers een lastige taak omdat dit soort van ongedierte erg hardnekkig is, het kan erg lastig zijn om er vanaf te geraken. Het eitje van een vlo kan makkelijk tot 2 jaar in rust blijven, trillingen in de omgeving -zoals voetstappen- zorgen ervoor dat ze opnieuw activeren en tot leven komen. Laat je dus bijstaan door een professional om zeker te zijn dat je het probleem bij de wortel aanpakt en niet steeds opnieuw met een plaag komt te zitten.

Het is aangeraden om je huisdier door de dierenarts te laten behandelen, maar dit is echt niet genoeg om de plaag uit je huis te verwijderen. Neem vrijblijvend advies op met Limas Hygienics om ervoor te zorgen dat de cyclus zich niet eindeloos blijft herhalen.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak