Vlooien: wat een zooi! ​


1. Vanwaar komen de vlooien?

Ongedierte en vlooien worden binnengehaald door je geliefde viervoeters. In het bijzonder door katten, zo bestaat er zelfs een speciale kattenvlo, namelijk de ctenocephalides felis. De gemiddelde buitenkat raakt besmet door een andere buitenkat en neemt zo devlooien in huis. Bij honden ligt het meer aan hun snuffelgedrag dan aan iets anders. Ze raken besmet door in planten te wandelen, een beetje zoals bij teken.

Vlooien in huis

2. Herkenning is de eerste stap​

Insecten komen normaal niet in je huis voor. Hoe zo'n dier eruit ziet is dus de eerste vraag die je je moet stellen, wil je aan vlooienbestrijding doen. Het zijn minuscuul zwarte of bruine insecten. Ze zijn vooral geïnteresseerd in je bloed. Een beetje zoals vampiers. Als je dus plotseling rode bultjes hebt of heel veel jeuk krijgt weet je dat je een vlooienplaag moet bestrijden. Aarzel niet om stappen te nemen.

3. Vlooien verwijderen

Vlooien moeten zo snel mogelijk verwijderd worden vooraleer er zich een vlooienplaag vormt. Selamectine en pyriproxyfen zijn enkele drastische middelen. Ze neutraliseren het zenuwstelsel van de vlo en maken de eiersprong ongedaan. Je druppelt gewoon deze middelen met een pipet in de nek van je hond of kat en het probleem is opgelost. Bestrijding van ongedierte was nog nooit zo eenvoudig.

4. Laatste stap

Ondanks het doden van vlo en zijn larven kan het zijn dat ze na een tijdje terugkomen. Het kan dus geen kwaad om regelmatig antivlooienmiddel in de nek van je kat of hond te druppelen. Met een beetje geluk maakt je hond of kat antistoffen aan en hebben deze nare beestjes geen schijn van kans. Is dit niet het geval, dan weet je met deze tips onmiddellijk wat doen. Je bent nu helemaal op de hoogte van ongediertebestrijding!


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak