Een zomer zonder vliegen in huis

De warme dagen komen er weer aan, wat is het heerlijk om dan om alle ramen en deuren van je huis wagenwijd open te zetten en die frisse zomerlucht door je woning te laten stromen.

Helaas blijft het meestal niet enkel bij een verfrissend briesje maar moet je er ook wat insecten bij nemen, vliegen op kop. Misschien omdat ze wat groter zijn en wat meer lawaai maken, of omdat ze zelfs helemaal niet te verlegen om rond ons eten en drinken een onderonsje te houden. Vliegen in huis, het is geen pretje.

Vliegen in huis

Vliegen bestrijden in huis kan al op een aantal makkelijke manieren, de makkelijkste zijn natuurlijk preventieve middelen:

  • Een hor of vliegenraam
  • een citronella kaars of wierook
  • deuren en vensters dicht houden

Vliegen in huis komen vaak voor omdat de beestje aangetrokken worden door:

  • warmte
  • droogte
  • licht
  • voedsel

allemaal dingen die in onze huizen beschikbaar zijn. Maar het is in de vliegenbestrijding ook van belang om snel in te grijpen, vliegen trekken immers soortgenoten aan. Eens ze zich ergens vestigen scheiden ze feromonen af die anderen vertellen hoe goed het ergens vertoeven is.

Vliegen verdelgen doe je dus beter zo vlug je enkele vliegen in huis opmerkt.

De doorsnee Belg zal niet wakker liggen van enkele vliegen in huis en zal zijn vliegenmepper of opgerolde krant even boven halen om er paal en perk aan te stellen. Maar merk je dat je een ongewoon groot aantal vliegen in huis hebt, dan zou er wel eens een dood diertje (muis, mus,...) op een zolder, kelder of in een spouwmuur kunnen steken. Dit zal door de vliegen volledig vol met eitjes gestoken worden, het diertje is dan wel vergaan maar jij zit nog met de vliegenplaag als die beginnen uitkomen.

In dat geval kan een ontsmettingsbedrijfje bijstaan om de plaag aan te pakken, zij hebben immers het materiaal om dit op een duurzame manier aan te pakken.

Heb je vragen in verband met ongediertebestrijdingof vliegenplagen, twijfel dan niet om met ons contact te nemen via onderstaand formulier en vrijblijvend advies te vragen.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak