4 belangrijke tips bij het poetsen van ventilatiekanalen

Tip 1: Onderhoud loont altijd.

De luchtkanalen transporteren elke minuut van de dag een grote hoeveelheid lucht. De vervuilde lucht die uit vochtige plekken in huis wordt aangezogen, bevat allerlei vieze elementen zoals stof- vetdeeltjes. Deze deeltjes gaan aankoeken op de wanden van de ventilatiekanalen. Hoe meer vuil en stof op deze ventilatiekanalen, hoe slechter de werking van het ventilatiekanaal. Goed onderhouden is dus de boodschap.

Dieptereiniging

Tip 2: Hoe vaak moet je de ventilatiekanalen reinigen?

Hoe vaak moet je die beruchte ventilatiekanalen een kanaalreiniging geven. Het antwoord is variabel van de luchtkwaliteit. Dit heb je zelf in de hand. Rookaanslag of vochtproblemen in de kanalen kan ervoor zorgen dat de wanden sneller vervuild raken. Mensen met gezondheidsklachten in de longen kunnen de ventilatiekanalen beter te vaak dan te weinig reinigen. Als dit niet gebeurd krijg je niet alleen problemen met de ventilatie, maar ook met je eigen gezondheid.

Tip 3: De juiste werkwijze

Het reinigen van de ventilatiekanalen gebeurt meestal met een stofzuiger en een  slang waarop een mechanische borstel is gemonteerd. Als je geen ervaring hierin hebt, kan je altijd professionele hulp inroepen. Beter je eigen gebreken erkennen en een goede kanaalreiniging laten doen, dan iets stukmaken. Je zou niet de eerste zijn die er een financiële kater aan overhoudt. Ken jezelf! Een grondige en professionele dieptereiniging bespaard je op termijn veel geld.

Tip 4: Enkel de ventilatiekanalen reinigen?

Een kanaalreiniging bestaat uit verschillende delen. De ventilatiekanalen vormen dus slechts het eerste onderdeel van het gehele systeem. Voor een optimaal gebruik van de ventilatiekanalen moet ook de eigenlijke ventilator  gereinigd worden.

Kanaalreiniging

Datzelfde geldt voor de filters. Het is erg belangrijk om deze regelmatig te vernieuwen. Dit is nodig omdat de luchtkwaliteit in huis voor een groot gedeelte bepaald wordt door goed onderhouden luchtfilters. Zeker voor mensen die helaas last hebben van allergieën zoals hooikoorts, astma en bronchitis is het aan te raden om deze filters op regelmatige basis te vervangen. Je gezondheid gaat immers voor op alles.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak