Deze zomer geen muggen in huis voor jou

Muggen bestrijden doen we vaak in het holst van de nacht, als zo een onverlaat je al uren uit je slaap heeft gehouden en zich al een paar keer tegoed heeft gedaan aan je bloed.

Muggen in huis

Als je daar dan wat suf en in het halfdonker met een opgerolde krant staat te jagen naar een klein insect vervloek je je zelf -al dan niet stilletjes- omdat je geen maatregelen had genomen om muggen in huis te voorkomen.

Wat had je allemaal kunnen doen zodat je rustig zou kunnen doorslapen? De beste methode tegen muggen in huis blijft nog steeds om de muggen gewoon niet binnen te laten. Dat klinkt als slap advies maar enkele kleine ingrepen maken een wereld van verschil:

  • plaats horren en vliegendeuren op ramen en deuren die je vaak open laat staan
  • geen stilstaand water rond je huis: een regenton, een lege bloempot vol regenwater, een goot,... dit zijn allemaal broeihaarden. Haal het water eruit of dek ze af.
  • Ook een grachtje of vijver kunnen muggen voortbrengen: zet vissen of kikkers uit, dit zijn natuurlijke vijanden voor muggen.
  • gebruik de muggenverjagende producten die vrij in de handel verkrijgbaar zijn, muggen komen af op je lichaamsgeur en deze producten maskeren deze
  • Muggenverjagende apparaatjes met ultrasone frequenties hebben wisselend resultaat, maar er is hier geen afdoende bewijs van. Maar als het voor jou werkt, waarom niet.
  • Ook over airconditioning zijn er studies dat deze het aggressieve gedrag van muggen zou verminderen. Lees hier duidelijk verminderen en niet vermijden.
  • Citroenplanten zouden ook een licht insectwerend middel in zich dragen, deze planten kunnen rond deuren of ramen geplaatst worden.
  • En als laatste redmiddel kan u ook steeds een muskietennet of klamboe rond uw slaapplaats installeren. Misschien een beetje overkill, maar wel enorm efficient.

Muggen verjagen

En als niets heeft kunnen helpen, en je toch gestoken bent kan je best een anti-allergie pil nemen (antihistamine). Deze verminderen de jeuk en zijn nog wat slaapverwekkend ook dus voor je het weet lig je weer rustig te slapen.

Je wil niet je slaap moeten laten voor muggen, indien je hulp nodig hebt met ongediertebestrijding twijfel dan niet om contact te nemen via onderstaande formulier voor vrijblijvend advies.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak