Snel ingrijpen voor je pand tegen de grond gaat!

Een huiszwam is geen lachertje, ze kunnen serieuze schade toebrengen aan muren of balken duszwambestrijdingkan je best serieus nemen.

De schimmeldraden van een huiszwam dringen diep door in de structuur van hout of een muur en transporteren op deze manier water naar het vruchtlichaam.

Dit vruchtlichaam is meestal de eerste (visuele) indicatie die je krijgt die je aangeeft dat je met een probleem zit, het kan tot 1 meter in doorsnede worden en geeft sporen af (de bruine stof) die op haar beurt weer nieuwe zwammen zal voortbrengen.

Als je dit ziet is dehuiszwam bestrijdengeen luxe meer en kan je best onmiddelijk stappen nemen, een zwam die zonder "voedsel" valt kan makkelijk via het metselwerk naar aangrenzende woningen uitbreiden.

Zwambestrijding

De eerste stappen die je moet doen is het vrijwaren van de ruimte waar de zwam te zien is, je wil niet dat de sporen in contact komen met (houten) meubels, dozen of andere muren. Daarenboven is een huiszwam verwijderen vaak ook een job voor een vakman en heeft die altijd vrije toegang tot de besmette wand nodig.

Zoals vaker bijongediertebestrijdingis deeerste taak van de vakman om de omvang van de infestatie vast te stellen, dit zal een doorwegende factor zijn in de aanpak van de zwambestrijding.

Wat zijn de stappen van de zwambestrijding:

  1. opdrogen van vocht om de groei en verspreiding te stoppen (of toch af te remmen)
  2. verwijderen van het aangetaste materiaal (hout, muren, dozen, planken,...)
  3. diepreinigen van alle overgebleven oppervlakken om de huiszwam te bestrijden en haar sporen te verwijderen
  4. anti-schimmelbehandeling op de gereinigde oppervlakken
  5. verwijderen en vernietigen (verbranden) van de besmette oppervlakken om de sporen te vernietigen

Verwijder en vervang bewust:

Bij aantasting van belangrijke constructie elementen (draagbalken,...) is het natuurlijk aangewezen om ook hier een ervaren houtbewerker in te schakelen -naast de professional in ongediertebestrijding- om de stabiliteit van de constructie te vrijwaren.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak