Eten ze je jou huis ook op?

Met houtwormbestrijding kan je in een huis met houten constructie beter te vroeg dan te laat beginnen, voor je het weet (vr)eten ze alle structuur uit het hout.

Dat is trouwens niet enkel geldig voor houten constructies, ook vloeren en meubels kunnen ten prooi vallen aan deze kleine veelvraten. Keverlarven boren, liefst in zacht hout, hele gangenstelsel enmaken op deze manier een stevig stuk hout enorm broos. Best ingrijpen voor je dak naar beneden komt of je poten onder je stoel uitzakken.

Hoe best preventief tegen houtworm behandelen?

We kunnen makkelijk enkele maatregelen nemen om houtworm tegen te gaan:

  1. onbewerkt hout is een lekkernij. Verf, beits, vernis of lak je houtconstructies.
  2. vochtig hout heeft hun voorkeur: zorg voor genoeg verluchting of verwarm voldoende om alles goed droog te houden.
  3. Laat een professional je hout regelmatig preventief bewerken met traagwerkende middelen.

 


Houtwormen Bestrijden


Hoe houtwormen bestrijden?

Als het dan toch al te laat is kan je beter frontaal in de aanval gaan om de plaag te stoppen. Ben je niet heel zeker of er nog activiteit is dan kan je controleren of er nog boormeel uit de gaatjes komt,dit kan heel makkelijk door een blad onder de gaatjes te leggen. Is er nog leven? Dan zijn dit je beste opties:

  1. De klassier is een behandeling met petroleum, in enkele dikke lagen zodat het hout alles opneemt en de houtwormhet niet meer wil bewonen.
  2. Natuurlijke beschermingsmiddelen op basis van water met minerale en plantaardige bestanddelen kan ook
  3. Verdelgen met een chemisch middel, maar hou er rekening mee dat deze ook voor jou schadelijk kunnen zijn. Je moet vaak het huis 48 uur verlaten en goed ventileren na gebruik
  4. Met kneedbaar hout kan je achteraf de vlieggaten dichten en opnieuw oververven zodat alles weer een mooie en onaangetaste look krijgt.

 

Een houtwormenplaag kan van enkele overgebleven larven zo weer de kop opsteken.

 

Wil je de houtworm goed bestrijden dan kan je ook weer op de diensten van een professional rekenen, zeker bij een infectie van een huis met houtconstructie is het beter om iemand met ervaring in te schakelen.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak