Hoe u het beste schimmels kunt vermijden en verwijderen

Bijna iedereen heeft wel eens last van schimmel in huis. Dit kan zich al snel vermenigvuldigen en brengt uw gezondheid in gevaar. Wanneer u constateert dat er schimmels zijn is het daarom belangrijk de schimmels zo snel mogelijk te verwijderen zodat deze zich niet verder verspreiden. In deze blogpost geven we u een aantal tips zodat u schimmel kunt voorkomen. Bovendien leggen we uit hoe u schimmels kunt verwijderen.

4 Tips om schimmels te voorkomen

  • Schimmels gedijen vooral in vochtige ruimtes. Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat de vochtigheid in uw woning niet te hoog is. Dit kunt u doen door uw huis goed te ventileren. Vooral vochtige ruimtes zoals uw badkamer of kelder dienen goed gelucht te worden zo voorkomt u schimmel op de muren.
  • Maak vochtige plekken in uw huis proper en zorg dat ze droog zijn. Zo zorgt u ervoor dat er geen schimmels ontstaan.
  • Vermijd condensatie van oppervlakken die daar gevoelig voor zijn, zoals ramen en muren. Als u zorgt voor een goede isolatie zal dit minder snel gebeuren.
  • Wanneer u ergens in huis een lekkage heeft is het van cruciaal belang dat dit zo snel als mogelijk opgelost wordt, zodat schimmels geen kans krijgen.

 

Schimmel Verwijderen

 

Tips om schimmels te verwijderen

  • Het is van belang dat u schimmels niet met een droge borstel of doek probeert te verwijderen. De schimmels komen hierdoor in de lucht terecht en als u ze inademt kunt u daar ziek van worden. Gebruik daarom bij voorkeur een mondkapje.
  • U kunt hardnekkige schimmel verwijderen door gebruik te maken van een bleekmiddel. Meng het bleekmiddel met wat water en gebruik een spons om de schimmels te verwijderen.
     

Mocht u toch nog last hebben van schimmel, schakel dan een bedrijf in dat gespecialiseerd is in schimmel behandeling. Limas Hygienics heeft experts in dienst die het probleem snel en efficiënt voor u oplossen.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak