Tekenen van schimmel en zwammen in uw huis.


1.Wat is de oorzaak?

Om aan schimmel- enzwambestrijdingte doen moet je eerst zoeken wat de oorzaak is. Het is meestal een combinatie van verschillende factoren: een lek, vochtproblemen of gebrekkige verluchting etc...Ook bepaalde materialen zoals hout kunnen dit probleem verergeren. In dat geval: probeer dus het hout onmiddellijk te verwijderen om de situatie onder controle te houden. Dit is niet alleen noodzakelijk voor u en uw gezondheid, maar ook om insecten en andere dieren buiten te houden.

2.Hoe te herkennen?

Schimmel en zwammen zijn makkelijk te herkennen. Schimmel heeft een lichte kleur. Zwammen daarentegen zien eruit als paddenstoelen en hebben een bruine kleur. Opgepast: de groeisnelheid is zeer hoog. Er moet dus direct actie genomen worden wil je aan een effectieve zwambestrijding of schimmelbestrijding doen. Ook preventieve maatregelen zijn vaak erg doeltreffend: alles goed verluchten en goed poetsen is vaak de manier om deze nare problemen te vermijden.

Schimmel Verwijderen

3. Is dit schadelijk?

Schimmelsporen en zwammen zijn schadelijk voor de gezondheid. Maar vooral kinderen, ouderen, en mensen met long- en hartproblemen moeten oppassen als ze hiermee in aanraking komen. De symptomen zijn: keelpijn, huidproblemen, niezen, ogen die tranen en oververmoeidheid. Verwijder dus zeker de schimmel en zwammen wanneer je deze detecteert. Ze doen meer kwaad dan je denkt.

4. Bestrijding Schimmel- en zwamproblemen

Bestrijding schimmel- en zwamproblemen zijn een hardnekkig probleem dat vaak moeilijk te bestrijden is zonder professionele hulp. Soms moeten de voegen van de muur schoongemaakt worden. Is het probleem gesitueerd in de vloer dan wordt er de grond vaak afgegraven. Lichtere methodes zijn het gebruik van chemische producten. Wie de klus toch zelf wil klaren kan best beschermende kledij aandoen. Bij twijfel: vraag ook altijd raad aan de lokale doe-het-zelfwinkel of klusjesman.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak