Lentekriebels? Vergeet het reinigen van de ventilatiekanalen niet.

Tijdens de lenteschoonmaak nemen we alles eens goed onder handen en blazen we het stof van het najaar allemaal naar buiten, toch vergeten we vaak het ventilatiesysteem schoonmaken. Dit is nochtans erg belangrijk voor ons comfort en een gezond binnenklimaat.

Een dieptereinigingvan een ventilatiesysteem kan dit in een perfecte hygienische staat brengen, ideaal om de productiviteit van uw kantoor weer een extra stootje te geven.

Een ventilatiesysteem schoonmaken laten we meestal uitvoeren door een professionele firma, hiervoor is immers vaak expertise maar ook specifiek materiaal nodig om dit tot een goed einde te brengen. Voor deze vakmannen aan het werk gaan voeren ze vaak een audit uit en leveren een rapport op met de (eventuele) probleemgebieden van uw systeem.

Reinigen ventilatiekanalen

De ventilatie reiniging bestaat uit het in orde brengen van de volledige installatie: luchtbehandelkast, luchtkanalen, filters en roosters.

Een ventilatie reiniging overslaan kan nefast zijn voor de luchtkwaliteit in een gebouw. Het ventilatiesysteem is immers verantwoordelijk voor de vochtigheid, temperatuur en kwaliteit van de lucht die doorheen ons gebouw zal circuleren. Indien we slechte lucht beginnen te verspreiden via de luchtcirculatie spreken we van het sick building syndrome.

Hierbij krijgen de gebruikers en bezoekers van ons gebouw te maken met klachten zoals hoofdpijn, droge ogen en luchtwegen, concentratieverlies,... je kan je best inbeelden dat dit tot meer ziektedagen zal leiden en zo dus ook de productiviteit nefast zal beinvloeden.

Waarom het ventilatiesysteem schoonmaken:

  • beter luchtkwaliteit in het gebouw
  • minder ziekteverzuim
  • lager risico op brand
  • ventilatiesysteem werkt energiezuiniger
  • verbeterde productiviteit van gebruikers gebouw
  • systeem gaat langer mee door regelmatig onderhoud
     

Had u er ook al eens aan gedacht een microbiologisch onderzoek te laten doen om te kijken of er geen schadelijke stoffen of beestjes meerijden via de buizen? Een vakman kan u advies geven over ventilatiekanalen reinigen.

Om een ventilatie reiniging volledig te laten uitvoeren spreekt u best een specialist zoals Limas Hygienics aan. Er komt immers meer bij kijken dan enkel wat stof op te nemen bij reinigen ventilatiekanalen.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak