3 Redenen waarom u zou moeten investeren in een ongediertebestrijdingsplan

Een plan om ongedierte te bestrijden zorgt ervoor dat u niet voor nare verassingen komt te staan. Een dergelijk plan bestaat uit een aantal methodes om ongewenste indringers te slim af te zijn. Als u reeds last heeft van ongedierte wordt er natuurlijk direct ingegrepen, zodat de ongenode gasten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Een plan omvat tevens vooropgestelde handelsprotocollen. Mocht u onverhoopt toch overlast hebben van ongedierte in huis, dan wordt het probleem zo snel en efficiënt mogelijk opgelost. 

1. Ongewenste dieren kunnen u flink in de portemonnee treffen

Ongediertebestrijding is belangrijk voor de portemonnee, omdat ongedierte u nare kosten op kan leveren. Knaagdieren kunnen bijvoorbeeld al snel leiden tot schade aan uw spullen. Denkt u maar eens aan ratten of muizendie door het huis rennen en aan verschillende voorwerpen knagen. In veel gevallen wordt de door ongedierte veroorzaakte schade niet eens vergoed door uw inboedelverzekering. De hiermee gepaarde kosten kunnen daardoor al snel oplopen. 

Ongediertebestrijdingsplan

2. Ongenode gasten kunnen een gevaar voor de gezondheid opleveren

Uw gezondheid kan gevaar lopen wanneer u last heeft van ongedierte in huis. Verschillende soorten ongedierte kunnen de hygiëne van u en uw omgeving aantasten en kunnen een gevaar voor uw gezondheid zijn. Kakkerlakken zijn een bekend voorbeeld, ze dragen dikwijls ziektes met zich mee die zij over kunnen brengen op de mens, zoals salmonella en tyfus. Vooral ouderen, zieke mensen en kinderen zijn hier kwetsbaar voor, maar het kan natuurlijk iedereen overkomen. 

3. Het hebben van ongedierte kan leiden tot gevaarlijke situaties

Zoals hierboven uitgelegd is ongediertebestrijding van belang wanneer u ziektes wilt voorkomen. Ongewenste dieren kunnen echter ook op andere manieren tot gevaren leiden. Stel, u heeft last van houtwormen die het fundament van uw huis aantasten. Het kan een lastige plaag zijn met alle gevolgen van dien. Naast dat dit voor een hoge schadepost zorgt, kan het leiden tot instortingsgevaar. Het hebben van een ongediertebestrijdingsplan is in een dergelijke situatie van cruciaal belang. 


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak