Lig jij nog wakker van muggen in je huis?

Wetenschappelijk onderzoek wees uit dat muggen bestrijden het best werkt door ze in de eerste plaats buiten je huis te houden. Horren voor ramen en deuren, of een klamboe om onder te slapen zijn dus zeker aan te raden. Maar aan dat advies heb je natuurlijk niet zo heel veel als ze al binnen zijn, dan moeten we eerder aan ongediertebestrijdingdenken.

Muggenplagen komen vooral voor in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid, je huis verluchten kan dan ook al een eerste stap zijn. Daarna is de muggen doden met een vliegenmepper of je handen ook aan te raden. En kijk je horren na op gaatjes of gebruik tochtstrips om gleuven onder deuren of vensters te dichten.

Muggen verdrijven

Binnen muggen verdelgen kan makkelijk met anti-mug verdampers die vrij op de markt beschikbaar zijn, let wel op om de ruimtes achteraf goed te verluchten.

Pak het probleem aan bij de bron.

We kunnen natuurlijk wel proberen om ons huis vrij van muggen te houden, maar dat kan vechten tegen de bierkaai worden. Als we echt muggen bestrijden willen moeten we naar buiten, en vaak de tuin kijken. Wat kunnen we daar doen:

  • Kaarsen, wierrook of planten met citronella helpen muggen verdrijven
  • Lok muggen weg met een schaaltje met zeep en water of gebruik een elektrische muggenlamp.
  • Plant knoflook rondom je huis of strooi knoflookpoeder, muggen houden niet van de geur.
     

Willen we de muggen verdelgen dan moeten we echter achter de broedplekken aangaan. Waar leggen muggen graag eitjes:

  • Stilstaand water is aantrekkelijk voor muggen dus probeer dit te verwijderen waar mogelijk. Een plasje is natuurlijk makkelijker aan te pakken dan een vijver, hiervoor bestaan er biologische bestrijdingsmiddelen die veilig zijn voor mens en dier. ​​
     

Muggen verdelgen

  • Slecht onderhouden waterpartijen zijn vooral de schuldige, zorg dat water blijft stromen, ververs het vaak of gebruik de juiste producten.
  • Hou je gras en haag kort


Indien je echt een groot muggenprobleem in je tuin hebt kan je best een professional in ongediertebestrijding zoals Limas Hygienics onder de arm nemen, die kan je best adviseren over welke aanpak of producten voor jou situatie best van toepassing zijn.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak