Motten verdelgen, wij halen alles uit de kast!

Bij motten verdelgen denken we dadelijk aan de traditionele mottenballen die we in de kast of doos hebben steken, maar er zijn zoveel meer manieren om een mottenplaag aan te pakken.

We schrikken vaak als we bij het opentrekken van de klerenkast een zwerm motten zien rondvliegen, en we willen het ongedierte dan ook dadelijk aanpakken. Alhoewel het dan eigenlijk al te laat is, de motten eten nu niets meer. Dat deden ze tijdens hun fase als larve, het komt er nu op aan te voorkomen dat ze zich verder voortplanten. Motten zijn verzot op wollen artikelen, hier zullen de eitjes zich dan ook bevinden.

Motten verdelgen

Per legsel heb je ongeveer 100 motjes die elke 3 weken uitkomen, de plaag blijft dus meestal wel beperkt als je ze snel genoeg kan onderscheppen. Dat doe je best met een spray voor vliegende insecten of feromoonvallen die de mannetjes uitschakelen zodat er geen verdere bevruchting kan plaatsvinden.

Tussen de kleren kan je het leggen van eitjes beperken door mottenballen(ha, daar heb je ze), cederhout of andere bestrijdingsblokjes aan te brengen. Als u garderobe uit veel wol bestaat is preventie geen overbodige luxe.

Mot bestrijden

 

Kan u op de kleding rupsjes of eitjes vinden, was deze dan goed op 60 graden of meer en neem ook de kast stevig onder handen. Er bestaan ook chemische mottenballen of giftige blokjes om de plaag aan te pakken, maar dat is in mijn beleving minder prettig omdat je de artikelen toch ook zelf gaat dragen achteraf. En dan voelt een giftige chemische oplossing niet zo lekker.

Motten bestrijden of doodslaan is niet zo makkelijk, een goed alternatief is het gebruik van een stofzuiger. Op deze manier komen de motten in de zak terecht en heb je niet overal vieze vlekken die je dan ook weer moet opkuisen...

Zoals bij elke plaag is de basis van ongediertebestrijding steeds het vinden van de bron van de infectie, hierbij kan een vakman als Limas Hygienics u bijstaan. We denken immers vaak aan de klerenkast, maar motten kunnen net zo goed komen uit een hoopje handdoeken, een zak vogelvoer of een doos met cacao.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak