Een zuiver ventilatiesysteem voor een gezonde omgeving.

Voor een blijvende aanvoer van frisse en gezonde lucht is het reinigen van het ventilatiesysteem van essentieel belang. Luchtkanalen reinigen is hierbij vaak de eerste stap.

Vochtige lucht uit de badkamer of vetstoffen uit de keuken kunnen immers de buizen en luchtkanalen aantasten waarbij op termijn een dieptereiniging nodig is.

Het systeem is immers vaak verantwoordelijk voor het hele gebouw en de ongezonde luchtdeeltjes uit één deel van de woning kunnen zich over de jaren dan ook in het hele ventilatiesysteem nestelen.

Waarom een kanaalreiniging geen overbodige luxe is:

De wanden van de buizen gaan doorheen de jaren aankoeken met vuil- en vetstoffen, luchtkanalen reinigen is nodig enerzijds om gezondheidsredenen. Bacteriën en andere boosdoeners kunnen zich in deze lagen weelderig beginnen voortplanten. Maar anderzijds ook om de effectiviteit van de verluchting te kunnen blijven garanderen,

als de lucht minder goed kan doorstromen krijg je geluidsoverlast in de ventilatoren. Een grondigekanaalreinigingom de vijf of zes jaar kan dit allemaal voorkomen.

Luchtkanalen Reinigen

Hoe je luchtkanalen reinigen?

Een kanaalreiniging is vaak iets dat we door een vakman laten uitvoeren, deze gebruikt hiervoor een (sterke) mobiele stofzuiger. Dit is een stofzuiger met een flexibele slang die makkelijk door de luchtkanalen kan gaan, op de mond van deze slang vinden we vaak een ronde borstel die de wanden verder onder handen kan nemen.

Wat uitgebreidere versie van deze mobiele stofzuiger hebben een roterende borstel om hardnekkig vuil -zoals bij grootkeukens of ruimtes waar zwaar gerookt werd- nog beter aan te kunnen pakken.

De techniek kan wat verschillen ten opzichte van wat soort ventilatiesysteem er in je gebouw zit. De kanalen kunnen vierkant of rond zijn, het kan een eenvoudige of uitgebreidere installatie zijn, het materiaal van de buizen en de staat van de vervuiling van de luchtkanalen.

Zo zou er vb. ook met perslucht gewerkt kunnen worden. Vergeet bij het reinigen ook niet de ventielen, ventilatoren en filters te (laten) reinigen.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak