Luchtkanalen reinigen helpt bij terugdringen van ziekteverzuim

Slechte luchtkwaliteit binnen een gebouw kan te wijten zijn aan onregelmatig of onvolledige luchtkanaalreiniging, deze slechte lucht gaat snel doorheen het hele gebouw circuleren en zo alle ruimtes bereiken.

Regelmatig luchtkanalen reinigen zorgt voor zuiverdere lucht en bijgevolg ook gezondere bewoners, de gezondheidsimpact van de luchtkwaliteit in ruimtes waar we veel tijd doorbrengen valt niet te onderschatten.

Luchtkanaalreiniging Antwerpen

Luchtverontreiniging is een complex geheel van stoffen die zich in de lucht bevinden, verschillende deeltjes hebben hierop een effect. Deze kunnen komen van industrie, verkeer of landbouw. Het traditionele fijn stof kennen we allemaal wel,

hoe kleiner de deeltjes hoe makkelijker ze in onze longen binnendringen en hun effecten op onze gezondheid kenbaar maken.

Kanaalreiniging kan ervoor zorgen dat er geen ophopingen van dit soort deeltjes in het afzuigsysteem blijven zitten. Hierbij moet bij reiniging afzuigsysteem vooral ook regelmatig gekeken worden naar het vervangen van de luchtfilters.

Een vuile of overvolle filter hindert niet enkel de goede werking van het systeem, maar kan op termijn ook een broeihaard van schimmels worden of breken en zo de vergaarde deeltjes verder verspreiden binnen de structuur van de luchtkanalen.

Bij het reiniging afzuigsysteem mogen we zeker niet vergeten om deze in keukens onder handen te laten nemen, de vetophopingen in deze luchtkanalen kunnen immers brandgevaar met zich meebrengen. Vaak is een regelmatige luchtkanaalreiniging ook een vereiste in je verzekeringscontract,kijk dit dus zeker eens na om -in geval van rampspoed- toch volledig gedekt te zijn door je verzekeraar. Ook een vakman in kanaalreiniging kan je hierbij helpen, deze kunnen regelmatige controles komen doen om te kijken hoe vaak een grondige kanaalreiniging nodig is.

Luchtkanalen reinigen

Sommige afzuigsystemen zijn voorzien van toezichts- en reinigingsluiken en zijn op die manier makkelijk te onderhouden, maar dat is helaas zelden het geval in alle gebouwen. Zeker in al wat oudere gebouwen zijn de luchtkanalen niet altijd even makkelijk bereikbaar, hier neem je dan best een firma onder de arm die over de juiste slangen en borstels beschikt.

Een reinigingsfirma zoals Limas Hygienics heeft de vakkennis en materialen in huis om elke luchtkanaalreiniging tot een goed einde te brengen. Twijfel dus niet.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak