Limas sluit contract af met Van Gansewinkel

Onlangs hebben we een contract afgesloten met Van Gansewinkel.  We zullen in de toekomst de hygiëne voor onze rekening nemen in alle 23 filialen. Lees hieronder het artikel dat hierover in de Gazet van Antwerpen verscheen.

 

Group Limas startte in 2008 als een familiaal bedrijf. Intussen werken er meer dan 120 mensen. Het contract met Van Gansewinkel zorgt ook weer voor twee extra arbeidsplaatsen.

"Ons bedrijf bestaat uit drie entititeiten", legt CEO Ben Maes uit.

"Limas Facilitiesdoet onderhoud voor bedrijven. Zo onderhouden wij filialen van Texaco en ING. Dat gaat van het vervangen van rolletjes in printers tot het schilderen van het gebouw. MetLimas@Homedoen wij renovaties voor particulieren. Onze derde tak, Limas Hygienics, is gespecialiseerd inongediertebeheersing en -bestrijding. Dat gaat van het ontsmetten van een gebouw waar een lijk heeft gelegen tot het reinigen van dampkappen in bedrijven en het bestrijden van zwammen en houtborende insecten. Limas Hygienics werkt in 70% van de gevallen voor bedrijven, en 30% voor particulieren".

Dat een gigant in afvalmanagement als Van Gansewinkel, met 4.350 medewerkers en een jaaromzet van 1 miljard, de komende vijf jaar voor een middelgrote onderneming als Limas Hygienics kiest voor de hygiene rond zijn 23 sites in Belgie, is opmerkelijk. Want er zijn bekendere speleres op de markt. “Hygiëne op de werkvloer is een belangrijke pijler bij Van Gansewinkel. Het bedrijf zet erg in op een reine omgeving en goed nabuurschap. Al verschillende partijen werden ingeschakeld. Tijdens een proefproject in de filialen Turnout en Vilvoorde werden problemen die al jarenlang aansleepten eindelijk opgelost", zegt Maes. “Via een audit brachten wij de problemen in kaart en werd een plan uitgewerkt. Afval en hygiene zijn geen tegenpolen".

De bereikbaarheid van Group Limas, zeven dagen op zeven, is een van hun troeven, denkt Maes. “Wij zijn in Antwerpen ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de Eroev, de symbolische draad op boomhoogte rond de stad voor de orthodoxe joden. Als die ergens knapt, moeten wij direct paraat staan. Daarom is er altijd iemand van wacht. Wij sturen ook altijd direct een expert. Als een restaurant of hotel een muis of rat ziet lopen, is het belangrijk dat binnen de drie uur een bestrijder aanwezig is, want zoiets kan dodelijk zijn voor het imago."
 

Limas- Van Gansewinkel