Maak kakkerlakken duidelijk dat ze niet welkom zijn

Van alle ongedierte die je in huis kan hebben staan kakkerlakken toch wel op de eerste plaats op het lijstje van ongevraagde bezoekers die we liever niet tegenkomen in onze woonst.

Kakkerlakken bestrijden is ook niet makkelijk, ze planten zich enorm snel voort en kunnen weken overleven op enkele kruimels voedsel. De beste manier om kakkerlakken te bestrijden blijft dan ook nog steeds kakkerlakken voorkomen.

Maar dat is natuurlijk makkelijk praten, hoe doe je dat best die kakkerlakken voorkomen? Hiervoor kijken we best naar wat kakkerlakken in huis zoeken: 

  • Voedsel: een propere keuken en geen rondslingerende voedselresten zijn een goed begin.
  • Water: vocht is een tweede aantrekkingspool, verlucht de badkamer en het toilet goed en regelmatig
  • Warmte: de beestjes zijn geen fan van koude of tocht. Een frissere temperatuur in huis en regelmatig luchten zijn een must
     

Kakkerlakken voorkomen

Daarnaast kan je kakkerlakken voorkomen door ervoor te zorgen dat ze moeilijker binnen geraken in je huis:

  • Sluit kieren, scheuren en gaten vakkundig af
  • Plaats roosters op verluchtingspijpen zoals die van de afzuigkap (warm, vochtig en vettig dus een paradijs voor kakkerlakken)
  • Horren op ramen en een vliegendeur zijn geen overbodig luxe en houden ook andere indringers tegenkomen
     

Kakkerlakken in huis

Zie je links of rechts toch een indringer grijp dan snel in voor het er meerdere worden, een klassieker is de opgerolde krant of een pantoffel maar een kakkerlak is best snel.

Heb je toch een enkele kakkerlak in huis wees er dan snel bij met middeltjes zoals een lijmval (bestaan niet niet-giftige versies) of door een bakje met olie en water op de grond te zetten (dit water trekt ze aan en de vettige olie zorgt ervoor dat ze niet meer kunnen ontsnappen).

Werkt dit niet dan kan je altijd nog grijpen naar de in de handel gangbare chemische bestrijdingsmiddelen of een professional in ongediertebestrijding onder de arm nemen voor de situatie uit de hand loopt.

Je wil niet in een ongezonde situatie leven, indien je hulp nodig hebt met ongediertebestrijding twijfel dan niet om contact te nemen via onderstaande formulier voor vrijblijvend advies.Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak