Een houtkever bestrijden is geen werk voor watjes!

De houtkever en houtworm zijn zeer hardnekkige insecten en kunnen veel schade aanrichten aan uw meubels, woonst of andere houten zaken.

Onmiddellijk eenontsmettingsbedrijfinschakelen is dan ook de boodschap, want zelfs enkele achtergebleven cocoons kunnen de plaag opnieuw opstarten, en als de houtworm te laat verwijderen is een regelrechte ramp. We moeten dehoutkeversteeds bestrijden om de plaag de baas te blijven en de schade zo veel mogelijk binnen de perken te kunnen houden.

Een houtworm verwijderen wil zeggen de larven en cocoon aanpakken. De kevers en torren zijn op dat moment in hun ontwikkeling eigenlijk onschadelijk voor hout, vandaar ook het grote gevaar... je ziet het vaak als een deel van het onheil reeds is geschied. Maar het zijn dus inderdaad de larven die het hout aanvreten in hun groei naar volwaardig insect, dit maakt ook het zelf aanpakken van deze indringen zeer moeilijk.

Houtkever bestrijden

Ze zitten vaak op verschillende plaatsen en diep in balken of planken, waar ook nog ongeboren cocoons zich kunnen verstoppen. Wist je dat sommige soorten wel tot 10 jaar verborgen in het hout kunnen achterblijven voor ze zich ontpoppen?

Eenhoutworm bestrijdenlijkt eenvoudig, maar houtworm is een verzamelnaam voor een heel spectrum aan insecten die elk hun eigen gewoonten, houtvoorkeur en gedrag hebben.

Je bent er best mee een specialist inongediertebestrijdingonder de arm te nemen zodat je snel van deze horror verlost bent.

Hoe weet je dat je houtworm of houtkever hebt?

  • larven: deze hebben meestal een lichtbruine kleur
  • uitvlieggaten in houten constructies
  • restjes stof of stukjes hout op de grond (meestal onder de uitvlieggaten)
  • hout met gangenstelsels
  • je dak of vloer zakt in (laat ons hopen dat je het niet zover laat komen!)

Hoe houtworm bestrijden?

  • gas of gif: een professional kan met gas ontsmetten, dit is vooral effectief voor een woning
  • koude of hitte: toepasbaar bij kleine objecten maar niet altijd aan te raden ivm het effect op het hout zelf
  • preventieve middelen aanbrengen (vernis, boenwas,...) op alle houten oppervlaktes
     

Houtworm verwijderen
 

Hebt u vragen over houtworm bestrijden? Vul ons formulier in en vraag vrijblijvend advies.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak