Hoe weet je wanneer het tijd is voor ongediertebestrijding

De mens leeft graag in een gezonde en veilige omgeving, of we nu gezellig thuis zijn, druk bezig op ons werk of gewoon daar het park aan het wandelen zijn. We schatten de kwaliteit van die omgeving rond ons in op basis van wat we opmerken, zowel visueel als geurtjes. Bepaalde knaagdieren en insectensoorten geven ons al heel snel een gevoel van onbehagen en daarom zijn ongediertepreventie en ongedierte bestrijden vaak een essentieel onderdeel van het onderhoud van (gemeenschappelijke) ruimten.

Ongedierte bestrijden

Een enkele kakkerlak of rat in een omgeving waar we eten is genoeg om onze eetlust te doen vergaan, mieren of wespen kunnen een gezellige dag in het park of de tuin zeer vlug tot een kleine nachtmerrie omtoveren. En dan hebben we het nog niet eens over zwermen duiven of andere vogels die overal poep en veren achterlaten of de rust verstoren door te assertief gedrag of geluidsoverlast.

Wanneer het tijd is voor ongediertebestrijding is vaak dan ook wel wat subjectief en afhankelijk van de situatie. Heb je een restaurant met een gezellig terras? Dan wil je eigenlijk zelfs die ene verdwaalde kakkerlak of muis zelfs vermijden. En overlast is vaak ook een kwestie van inschatting, de ene persoon ziet in een nest mieren een gezonde natuur die haar werk doet, terwijl de andere haar voorraadkast er al aan ziet gaan.

Toch blijft in de meeste gevallen de gouden regel dat ongediertepreventie beter vroeg dan laat kan gebeuren. Net zoals we weten dan vuil ander vuil aantrekt kunnen we ook hetzelfde zeggen van ongedierte. Als het begint te verschijnen zijn de omgevingsfactoren meestal goed voor hun voortplanting en willen we die zo snel mogelijk onder controle krijgen.

Bij grotere infestaties of uitgebreide locaties is een structurele en gerichte aanpak nodig, twijfel in deze gevallen dan ook nooit om een vakman onder de arm te nemen. De kost van ongediertepreventie is vaak slechts een fractie dan van ongediertebestrijding en het opknappen van eventueel opgelopen schade.

Je wil niet in een ongezonde situatie leven, indien je hulp nodig hebt met ongediertebestrijding twijfel dan niet om contact te nemen via onderstaande formulier.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak