De vele gevaren van een muizenplaag

Een muizenplaag in huis is niet onschuldig, het zijn maar kleine diertjes die u rechtstreeks niet veel gevaar opleveren. Ze zullen u immers niet dadelijk aanvallen of doodbijten, maar toch brengen ze problemen mee binnen.

We zullen ons allemaal wel bewust zijn dat ziektekiemen en parasieten mee binnenkomen met een muizenplaag. In hun urine, uitwerpselen en speeksel kunnen deze boosdoeners aanwezig zijn indien de muizen drager zijn van ziektes.

De meest voorkomende hier is salmonella, zeker indien de muizenplaag zich in uw keuken of voorraadkast concentreert. Doordat wij naderhand met onze handen in aanraking komen hiermee, of besmet voedsel zouden eten kan dat ons infecteren.

Muizenplaag in huis

Indien deze ruimtes betrokken moet de muizenplaag bestrijden een prioriteit zijn, zeker ook indien u (kleine) kinderen heeft. Deze komen immers vaker in contact met de grond of spelen wel eens met uitwerpselen die ze in een hoekje vinden.

Daarnaast is een muis een knaagdier, ze heeft deze naam omdat ze -zoals de naar al zegt- overal aan knagen om hun tanden kort en scherp te houden. Ze houden hierbij natuurlijk geen rekening met uw veiligheid, al zullen ze niet dadelijk heel uw woonst opeten is de kans wel groot dat kabels of buizen het moeten ontgelden.

Muizenplaag bestrijden

Het zal zeker niet de eerste woningbrand zijn die door een kaalgevreten elektrische kabel begonnen is, of een lek of overstroming indien ze aan een plastic afvoerbuis zich tegoed gedaan hebben.

Maar onrechtstreeks is er gevaar, en mag muizen bestrijden niet uitgesteld worden. Een muis zou immers snel en ongemerkt uit een hoekje kunnen weglopen en ons doen verschieten, met een valpartij tot gevolg. Om nog maar te zwijgen van de gevolgen van het schrikken op uw hartritme.

Ook mentaal kan het zwaar worden indien het muizen bestrijden niet wil lukken, we relateren een muizenplaag nu eenmaal met een vuile omgeving en wie wil nu denken dat ze niet proper en mooi wonen.

Je wil niet in een ongezonde situatie leven, indien je hulp nodig hebt met ongediertebestrijdingtwijfel dan niet om contact te nemen via onderstaande formulier.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak