Het belang van een full service hygienics partner voor een horecazaak

Uw keuken is natuurlijk proper, daarom doet u immers regulier dagelijks onderhoud. Dit is echter niet voldoende voor een optimale hygiëne. Afzettingen van vuil, stof en vet bevinden zich vaak onder en achter de keukenapparaten die u dagelijks gebruikt en deze plaatsen zijn niet altijd makkelijk te bereiken voor u of uw personeel. Daarom is een regelmatige dieptereiniging geen overbodige luxe als u toch een optimale hygiëne nastreeft.

Een full service hygienics partner kan door een regelmatige interventie deze kopzorg wegnemen. Ze zullen tijdens deze grondige dieptereiniging een aanvulling doen op uw dagelijks onderhoud door de keukenapparatuur te demonteren en volledig te reinigen. Niet enkel achter, maar ook het materiaal zelf. Dit is niet anders dan een reinigingsfirma kan u denken, maar een full service partner kan u ook bijstaan indien er een desinfectie nodig blijkt te zijn.

Hygienics partner voor een horecazaak

Enkele druppels vet in een verloren hoekje zijn immers een feestmaal voor kakkerlakken, door hun jarenlange ervaring weet een ontsmettingsbedrijf waar ze op moeten letten en kunnen ze door een regelmatige dieptereiniging van uw keukeninfrastructuur ervoor zorgen dat plagen of ongedierte geen enkele kans krijgen.

De bijkomende voordelen blijken legio:

  • betere brandveiligheid
  • beter onderhoud en dus ook betere werking (energieverbruik) van uw materiaal
  • langere levensduur van uw investering
  • minder werk bij de dagelijkse schoonmaak
  • veiligere en gezondere werkomgeving voor uzelf en uw medewerkers


Maar niet enkel uw keuken speelt hierbij een rol, ook uw opslag is van belang om ongedierte of andere infecties onder controle te houden. Enkele tips die u alvast snel kan implementeren:

  • properheid blijft op nummer 1
  • sla grondstoffen appart op van bereide gerechten
  • steeds goed verpakt en afgesloten
  • minimaal 15cm van de vloer opslaan.
  • hou een lage temperatuur aan
  • zorg voor voldoende ventilatie
  • sluit deuren steeds en plaats eventueel horren voor vensters
  • beperk de toegang enkel tot noodzakelijk personeel


Twijfel dus niet om vandaag nog contact te nemen met een professionele full service partner zoals Limas Hygienics. We staan u graag bij met raad en daad om die hygiëne van uw horecazaak optimaal te maken voor klanten en medewerkers.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak