Een propere vloer verdient propere lucht

Iedereen wil graag wonen, eten en winkelen in een propere en gezonde omgeving, en om dat te controleren kijken we vaak naar de hygiene en het onderhoud van het gebouw.

Al blijft dit vaak wel bij de zaken diewe dadelijk kunnen zien: de vloer, vensters, werkvlakken, tafels en bestek geven elk hints naar hoe vaak er gepoetst kan worden.

Maar vaak vergeten we hierbij een belangrijk, doch onzichtbaar deel, de luchtkwaliteit! Volgens de World Health Organisation zouden ongeveer 30% van de gebouwen wereldwijd een slechte kwaliteit van binnenlucht hebben.

Wat kunnen we hieraan doen?

  1. Regelmatig en langdurig verluchten via vensters en deuren blijft de beste oplossing
  2. Bepaalde planten, zoals Sanseveria, nemen kwalijke stoffen uit de lucht op en dragen zo bij aan een betere luchtkwaliteit
  3. Een goed verluchtingssysteem

LuchtkanaalreinigingDieptereiniging


 

Indien er automatische verluchting aanwezig is is het van belang dit ventilatiesysteem te laten reinigen op een regelmatige basis, er zouden immers schimmels, stof of andere kwalijke factoren voor de luchtkwaliteit zich in het systeem kunnen vastzetten.

Hierdoor zouden deze dan doorheen het hele gebouw verspreid kunnen worden via het systeem dat eigenlijk verse lucht zou moeten aandragen. Ook het regelmatig en correct onderhouden of vervangen van de luchtfilters in deze systemen is van groot belang.

Hetzelfde geld ook bij dampkappen reinigen, deze zorgen enerzijds voor een goede luchtkwaliteit in de keuken, en dragen daardoor bij tot een gezonder werkomgeving voor het personeel. Maar ze zijn ook een wezenlijk onderdeel van de brandveiligheid en hygiene.

Vetten en andere stoffen zetten zich immers vast in de filters en buizen van de dampkap, vele van deze vetten zijn van nature brandbaar en moeten dus op regelmatige intervallen vervangen en gepoetst worden.

Dit zowel in professionele omgevingen als privè, al zal een keuken in een restaurant sneller vetopbouw hebben door regelmatig gebruik dan een doorsnee gezinskeuken.

Luchtkwaliteit blijft immers een onzichtbare factor, al is hier met een CO2 meter wel een (beperkte) mouw aan te passen.

Het beste advies blijft dus een degelijk onderhoudscontract af te sluiten met een professionele firma, deze weten waar kijken en vergeten ook niet op regelmatige tijdstippen binnen te springen om het onderhoud te doen.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak