Wanneer zit je met een vogelplaag?

Het gezegde gaat dat een enkele zwaluw de zomer niet maakt, en zo maakt een enkele duif ook nog een duivenoverlast. Maar niet voor niets noemen we duiven vaak de ratten van de lucht. Als ze met meer zijn kunnen ze al snel voor duivenoverlast zorgen en is snel ingrijpen met vogelwering de boodschap.

Enkele vogels op je dak is nog best te overzien, maar een zwerm duiven die je dak, gevel of je auto bedekken onder de vogelpoep is iets heel anders. Staat u regelmatig zo te schrobben? Dan hebt u waarschijnlijk duivenoverlast en moet u beginnen nadenken over vogelbestrijdingVaak is het trouwens niet enkel het vuil dat ze meebrengen in plaatsen waar u het kan zien, maar verstoppen ze ook dakgoten en waterafvoer.

Duivenoverlast bestrijden

Duivenpoep is dan ook nog eens erg zuur, indien het te lang aanwezig is kan het makkelijk door de autolak heen vreten en zo een kostelijk grapje worden. Dit geld trouwens ook voor natuur- en baksteen, lood koper of zink waarmee muren en daken bedekt kunnen zijn; zeker tijdens zonnige dagen heft dit zijn tol.

Vaak gaat zo een grote populatie duiven ook samen met de nodige geluidsoverlast, het roekoeënd rondlopen en in zwerm opstijgen is voorzien van de nodige decibels. Daarbij werkt een groot aantal duivennesten vaak ook een insectenplaag in de hand, meer dan redenen genoeg dus om duivenoverlast bestrijden bovenaan uw to-do lijstje te zetten.

Duivenoverlast bestrijden

Voorkomen blijft beter dan genezen, dus op de eerste plaats is vogelwering plaatsen op hun favoriete stekjes aan te raden. Als ze niet meer kunnen landen zoeken ze een ander oord op. Daarna kan er gekeken worden naar vogelbestrijding, let hier wel op je lokale regelgeving. Er zijn verschillende soorten duiven die je niet zomaar mag verwijderen zoals rots- en houtduiven, zoek je een oplossing voor de lange termijn laat je dan best bijstaan door een vakman in dit gebied. Helaas is verjagen bij duiven -buiten het plaatsen van vogelwering- niet zo makkelijk, ze zijn door het dicht bij de mens leven gewoon geworden aan geluid en beweging en laten zich dus niet meer zo vlug opschrikken.

Je wil niet in een ongezonde situatie leven, indien je hulp nodig hebt met ongediertebestrijdingtwijfel dan niet om contact te nemen via onderstaande formulier.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak