Duiven verjagen is minder makkelijk dan je denkt

Duiven wonen reeds sinds het begin van de geschiedenis naast de mens, en we zijn gewoon geworden aan elkaar. Maar toch kunnen we, net zoals iedereen die wat dicht op mekaar leven, vaak ook wel op mekaars systeem werken.
 

Duiven wegjagen
 

Je kan je geen stadsplein of kerktoren indenken zonder wat duiven, maar vaak zijn ze met teveel en zorgen ze voor overlast. Het is niet zomaar dat ze vaak "de ratten van de lucht" als bijnaam meekrijgen en het in veel steden en dorpen verboden is ze te voeren.

En duiven wegjagen is minder makkelijk dan je zou denken. Eens ze een fijn plekje gevonden hebben, zoals vb een pleintje waar er regelmatig wat brood hun richting uitkomt, zijn ze niet meer weg te slaan.

De volkswijsheid in verband met vogelweringis dat je hen ongemakkelijk moet maken, hen het idee moet geven dat er jagers of roofdieren rondhangen zodat ze een ander plekje uitkiezen om rond te hangen.

Vaak doen we dit door luid in de handen te klappen als ze ergens zitten, door glimmende of luide objecten op te hangen die in de wind draaien,... zodat ze geen rustig moment meer hebben. Maar deze dingen werken niet bij duiven, ze zullen wel even opvliegen maar komen dan na een paar rondjes gewoon terug en blijven dit indien nodig herhalen. Vaak met de nu nog bijkomende overlast van het geluid van een groep fladderende duiven en rondvliegende veren.
 

Duiven verjagen
 

Wat zijn een aantal (makkelijke) stappen in duivenbestrijding die u kan nemen:

  • algemeen verbod op voeren
  • landplaatsen beperken door Pen- of draadsystemen te plaatsen, netten te spannen
  • voortplanting beperken door duiventillen te maken en de eieren weg te nemen
  • verjagen met valken (of nepdieren plaatsen maar dit werkt maar even)
  • professionele afschriksystemen
  • vangen en vergassen

Zoals je kan zien is niet elke oplossing iets wat je zomaar met een huis-, tuin- of keukenmiddel kan oplossen. Je kan je om duiven te verjagen dus best ook laten bijstaan door een professional in ongediertebestrijding, buiten het verdrijven van de vogels is soms ook fumigatie nodig om ongedierte aangetrokken door de uitwerpselen verder aan te pakken.

Heb je vragen over duivenbestrijding twijfel dan niet contact te nemen via onderstaande contactformulier.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak