Minder brandgevaar door een regelmatige dieptereiniging van de dampkap

Wis je dat bijna de helft van alle branden in de horeca ontstaan in de keuken of het kookgedeelte van het etablissement? Electrische storingen nemen ook een groot deel voor hun rekening maar toch blijft een minder goed onderhouden keuken vaak de bron van de vuurhaard.

Een met vet aangeladen dampkap aangesloten op een afzuigsysteem dat al jaren geen kanaalreiniging meer heeft gehad is een vlammenwerper die enkel nog wacht op een vonkje om aangestoken te worden. Even wat vuur in de pan of de frituur en wat een klein brandje had moeten zijn is plotsklaps het begin van het einde voor uw horecazaak.

Onze professionals kunnen een dieptereiniging uitvoeren op al uw keukenmateriaal. U poetst natuurlijk regelmatig zelf, en zonder twijfel ook grondig. Maar bij onze dieptereiniging nemen wij alles stevig onder handen, en doen we zaken die u vaak zelf niet zou doen. Het losschroeven van apparaten om ook achter- en onderin grondig te kuisen. Maar ook het dampkap reinigen horeca heeft geen geheimen voor ons.

Dampkap reiniging

Bij een dampkap reiniging komt meer kijken dan enkel de filters vervangen. We nemen de dampkap zelf goed onder handen met een schuurspons en ontvetten alles grondig met gespecialiseerde producten. De filters spoelen we verder onder hoge druk en we natuurlijk vergeten we het opblinken van de kap zelf ook niet. Een regelmatige dieptereiniging is trouwens bij veel brandverzekeringen ook een vereiste in de polis, lees dus zeker je kleine lettertjes eens na om te kijken of je wel in regel bent. Limas Hygienics kan je een certificaat afleveren voor de geleverde diensten die je aan je verzekeraar kan voorleggen.

Los van het brand- en gezondheidsgevaar is een slecht onderhouden installatie ook een slecht functionerende installatie. De vetophopingen slibben niet alleen je kanalen dicht, maar ze zetten zich ook vast op verschillende onderdelen van de motor, waardoor deze minder vlot kan lopen en dus meer energie gaat verbruiken maar ook een minder lange levensduur zal hebben. Allemaal kosten die makkelijk vermeden kunnen worden met een regelmatige dieptereiniging van de afzuiginstallatie.

Zelfs u keukenpersoneel zal tevredener zijn van te werken in een keuken waar ze trots op kunnen zijn, en daarbij is een correct werkende afzuiging ook voor hun werkomgeving van belang. De betere verluchting zorgt voor betere temperatuurcontrole in een –meestal toch- warme omgeving zoals een keuken.

Twijfel dus niet om contact op te nemen met Limas Hygienics voor je vragen in verband met dieptereinigingen voor je horecazaak. Wij staan u graag te woord.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak