Beter voorkomen dan genezen...


Bedwantsen overleven op het bloed van -ondermeer- mensen. Ze hebben een steeksnuit waarmee ze door de huid kunnen prikken en die een kleine verdovende stof achterlaat, op deze manier kan de bedwants rustig haar buikje volzuigen.
De benen zijn haar favoriete jachtdomein, haar beetjes lijken dan ook erg op muggenbeten en staan vaak op een rij over het been. Maar kan je een bedwants voorkomen om jou als buffet te gebruiken?

Meestal liften de insecten mee op kleren of bagage na een verblijf in het buitenland. Vooral hotel zijn hier een grote boosdoener, overal eigenlijk waar veel mensen slapen en er wel wat verloop is. Bedwantsen bestrijden is moeilijk dus probeer ze in de eerste plaats te vermijden.

Hoe kan je in een hotel bedwantsen voorkomen mee te nemen naar huis?

  1. controleer de matras, de naden en het hoofdeinde van het bed op kleine bloedvlekken en diertjes
  2. zet je koffer op een stenen of houten ondergrond, of op de koffer houder in plaats van op een tapijt of in de buurt van het bed.
  3. vraag bij twijfel meteen een andere kamer

Bedwantsen Bestrijden

Hoe thuis de zwartrijdende bedwantsen bestrijden?

  1. Doe dadelijk je was, of als je dit niet kan steek hem dan even in een afgesloten plastic zak zodat de beestjes niet kunnen ontsnappen.
  2. Omkleden op een harde ondergrond, een bedwants is geen luis en reist liever op je kleding dan op je lichaam. Je zou de insecten dan moeten kunnen zien op de grond.
  3. Maak je koffer en reisspullen meteen schoon met een stofzuiger of borstel, en als het koud is zet de koffer dan even een nachtje buiten.

Als je ze dan toch in huis hebt, wat is de beste bedwantsen behandeling ?

  1. Poetsen, Poetsen en nog eens poetsen
  2. Scheurtjes dichtmaken zodat ze zich nergens kunnen verstoppen (of eitjes leggen)
  3. Begin bij het bed, de ruimtes rond het bed (vergeet ook niet achter schilderijen te kijken) en houten meubels.
  4. Alles goed wassen en schrobben, en vergeet achteraf ook niet de stofzuigerzak ook dadelijk te verwijderen.


Wil je helemaal zeker zijn dat de nare verstekelingen het huis uit gaan? Huur dan een professional in om de ongediertebestrijding of bedwantsen behandeling (milieuvriendelijk) uit te voeren.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak