Hoe kunt u uw meubilair tegen houtwormen beschermen?

Houtworm is een verzamelnaam voor de larven van torren en kevers die hout eten. De torren en kevers leggen hun eitjes vaak op houten voorwerpen. De larven die hier uit voort komen eten zich een weg door het hout. Wanneer u houtworm in huis heeft leidt dit al snel tot schade aan de hout elementen in uw woning. Het ongedierte eet bijvoorbeeld het hout van uw meubilair op en hierdoor raken uw stoelen, tafels en kasten in een mum van tijd onherstelbaar beschadigd.

 

Houtworm Bestrijding

 

4 Manieren om de komst van houtwormen te vermijden:

  • U kunt uw meubilair behandelen met een verf- of vernislaag. De kevers en torren leggen namelijk het liefst hun eitjes op onbehandeld hout. Het is voor de larven bovendien moeilijk om door behandeld hout heen te bijten.
  • Wanneer u meubilair koopt, let dan goed op of dit meubilair niet is aangetast door houtworm. U kunt het onder andere zien aan gaatjes in het hout en/of dode larven in de buurt.
  • Houtwormen eten het liefst hout dat vochtig is. Zorg ervoor dat uw woning warm is en goed wordt geventileerd.
  • U kunt gebruik maken van insectenvallen. Hiermee vangt u torren en kevers zodat ze überhaupt geen eitjes kunnen leggen.

2 Tips die u toe kunt passen als u al last heeft van houtborende insecten:

  • Verwijder meubilair dat door houtwormen is aangetast meteen uit uw huis. Zo zorgt u ervoor dat de houtwormen zich niet verspreiden naar andere houtelementen.
  • Vervolgens kunt u proberen de houtborende insecten te bestrijden door gebruik te maken van een insectenspray.

​ Wanneer deze methodes niet helpen, of de houtwormen zich al veelvuldig hebben verspreid, schakel dan een bedrijf in dat gespecialiseerd is in houtworm behandeling. Limas Hygienics heeft een brede expertise op dit gebied en lost uw probleem in een korte tijd op.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak