4 Tips om uw keuken schoon te houden

De keuken is een belangrijke plaats in uw huis. Een propere keuken draagt bij aan een prettige en hygiënische leefomgeving, het is immers de plek waar u het eten bereidt. De keuken wordt meestal dagelijks gebruikt en is daarom ook een van de plaatsen die het snelste vuil wordt. Als u hier niets aan doet stapelen vet, etensresten en stof zich snel op waardoor er een vergroot risico op de verspreiding van ziektekiemen ontstaat. 

1. Het is van belang dat u de keuken dagelijks schoonmaakt

  • Doe dagelijks de afwas.
  • Veeg het aanrecht na gebruik schoon met een doekje en een sopje.
  • Maak het gasfornuis na gebruik schoon, gebruik eventueel een middel waarmee u gemakkelijk vet kunt verwijderen.
  • Veeg de vloer.
     

Dieptereiniging van keukens

2. Maak maandelijks uw apparatuur proper

  • Apparatuur zoals de magnetron, oven, koelkast en vaatwasser reinigen.
  • De dampkap reinigen.
  • Kasten en keukenapparatuur afstoffen.

3. Maak gebruik van een bedrijf dat gespecialiseerd is in de dieptereiniging van keukens

Als u de keuken goed schoonhoudt en alles om de zoveel tijd grondig reinigt komt u al een heel eind. Vet, bacteriën en schimmels nestelen zich echter gemakkelijk op plaatsen die met uw normale schoonmaakwerkzaamheden moeilijk te bereiken zijn. Limas Hygienics kan u hierbij helpen. Een dieptereiniging zorgt niet alleen voor een hygiënischere omgeving, u vergroot hiermee ook de levensduur van uw apparatuur. Limas Hygienics staat tevens voor u klaar wanneer het om de dieptereiniging van grootkeukens gaat. Deze keukens worden nog intensiever gebruikt en het is voor de gezondheid van uw klanten en medewerkers van belang dat alles proper en hygienisch is.

4. Laat in frequentie een kanaalreiniging uitvoeren

Vetafzuigkanalen en andere luchtkanalen in de keuken of grootkeuken raken na verloop van tijd erg smerig. Vet, stof, bacteriën en schimmels hebben hier vrij spel omdat het onbereikbare plaatsen zijn. Limas Hygienics kan deze kanalen grondig voor u reinigen. Zo houdt u alles proper en hygiënisch waardoor ziektekiemen geen kans krijgen.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak