5 types ongedierte die je in je winkel kan hebben

Als kleine (of grote) zelfstandige heb je wel andere dingen aan je hoofd dan je ongerust te maken over ongedierte in je detailzaak. We hebben het dan niet enkel over reputatieschade bij klanten indien het ongedierte hen zou storen, maar ook de schade die de kleine bezoekers kunnen toebrengen aan je voorraad. Goederen en klanten bewegen nu eenmaal continue doorheen uw gebouw, dus de kans dat een ongenode gast mee binnenglipt is zeker niet onbestaand. Alles hermetisch afsluiten is natuurlijk geen optie als u zaken wil blijven doen. Laat deze zorg dan ook uit handen nemen door een ontsmettingsbedrijf dat regelmatige controles komt uitvoeren zodat u zich kan concentreren op wat echt van belang is voor uw zaak.

De meest voorkomende ongediertes in winkels zijn:

- knaagdieren: muizen en ratten bevinden zich overal waar er zich mensen bevinden. Zeker indien u levensmiddelen verkoopt. Hoewel ze schuw zijn en dus meestal niet opgemerkt zullen worden door uw klanten kunnen ze in hun zoektocht naar voedsel schade kunnen berokkenen. Ze heten dan ook "knaag"-dieren omdat ze regelmatig hun tanden scherpen door te bijten op hout of ander materiaal.

Ratten bestrijden

- motten: doet u in kleding, stoffen of meubels kijk dan uit voor deze veelvraten.

- vliegen: ze worden aangetrokken door licht, warmte en de meest kleine stukjes voedselresten. Eens ze eitjes beginnen leggen is een plaag niet ver af. Ze zijn niet schadelijk (als u niet in levensmiddelen doet) maar zeker niet aangenaam voor de sfeer in uw winkel. Ze geven dadelijk een vuile en onverzorgde indruk aan uw clientele. Hebt u een horecazaak let dan ook zeker op voor fruitvliegjes. Ze bijten of steken niet maar zouden toch niet in een professionele omgeving aanwezig mogen zijn.

Vliegen bestrijden

- vogels: nestelen zich graag in magazijnen of opslaghallen en zijn een bron van infecties of broeiplaatsen voor ander -kleiner- ongedierte dat zich in hun uitwerpselen kan bevinden.

- bijtende/stekende insecten:een wespennest of een infectie van muggen zou uw klanten, en dus ook omzet, kunnen verjagen. In tegenstelling tot vliegen kan dit soort ongedierte wel voor erge reacties zorgen onder uw bezoekers. Veel mensen zijn immers als de doodsbang voor de steek van een wesp of bij en maken al snel een kleine scene om hen te ontsnappen.

Wil jij je detailzaak winstgevend houden? Neem dan contact op met een ontsmettingsbedrijf zoals Limas Hygienics voor vrijblijvend advies of een offerte.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak