De 5 grootste ongedierte problemen in de winter

De winter is koud en guur, veel ongedierte dat tijdens de warme maanden normaal rustig buiten in de natuur haar ding doet zal tijdens deze periode op zoek gaan naar nieuw territorium waar het beter vertoeven is. Uw woning staat bovenaan hun lijstje als overwinterplaats. Welke beestje kan u verwachten en wat doet u aan ongediertebestrijding om ze tegen te houden?

Spinnen, vliegen en kakkerlakken

Geen van deze drie is echt een dodelijke vijand voor de mens. Maar toch hebben we ze liever niet als huisgenoten. Ze vormen onderling ook een klein ecosysteem en houden mekaar onder controle. Een groot aantal in huis zou al snel voor overlast kunnen zorgen dus snel ingrijpen is nodig, een vakman krijgt dit in een mum van tijd onder controle. Niet een levensbedreigende situatie maar voor je gemoedsrust is het leuker om niet de hele tijd over spinnen te moeten nadenken.

Muizen

De koude brengt ook de muizen naar binnen, ze wonen graag in de buurt van een voedselbron en knagen er op los. Gevaar voor schade aan draden en buizen is niet te onderschatten (brandgevaar!), maar ze zijn ook niet echt proper en gaan al snel voor geuroverlast zorgen. Ook hier is snel ingrijpen de boodschap want door hun geur trekken enkele muizen al snel vele nieuwe soortgenoten aan en voor je het weet zit je met een enorme ongedierteplaag die moeilijk te bestrijden valt.

Muizen uw huis binnen

Wespen

Technisch gezien zijn wespen eigenlijk geen "probleem" in de winter, maar waarom lijsten we ze dan toch op? In de winter zal de koningin een warm en droog plekje vinden om te overwinteren. Als ze in je huis is zal je van haar tijdens de wintermaanden dan ook niet zoveel overlast hebben, tegen het voorjaar echter zal ze op zoek gaan naar een warm en droog plekje om een nieuw nest te bouwen... en ja, eigenlijk is het wel lekker in jou huis dus dan doet ze dat toch gewoon daar! Best dus om tijdens de winter aan ongediertebestrijding te doen op dit gebied zodat je grotere problemen in het voorjaar kan vermijden. Wespen knagen immers vaak door binnenwerk om dan ineens in grote getallen aanwezig te zijn in je woning, beter voorkomen dan genezen in dit geval.

Heb je vragen over ongediertebestrijding of wil je graag een vakman van Limas Hygienics een controle laten komen doen? Neem dan vrijblijvend contact op voor advies of offerte.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak